BookingBooking

VELA VRATA HOTELACTIVITIES & EVENTS

U buzetskom se  kraju zaista može pronaći mnoštvo aktivnosti kojima nadopuniti odmor. Buzet je nastanjen od davnina i obiluje povijesnim spomenicima, ali i interesantnim povijesnim pričama i mitovima. Nakon obilaženja lokalnih znamenitosti i obližnjih izletišta možete se zabavljati paraglidingom, zmajarenjem ili speleologijom, u organiziranim grupama ili individualno.

Radi podneblja i klime sve su aktivnosti dostupne tijekom cijele godine.  Možete obilaziti buzetski kraj  na mountain bikeu s lokalnim biciklističkim klubom, a u obližnjem Roču pronaći ćete jahaći kamp,koji pruža  adekvatne uvjete i početnicima i naprednim jahačima.

Pješačke staze omogućuju uvjete za kvalitetan trekking, planinarsko društvo nudi rekreaciju na stazama koje variraju od 4 pa sve do 200 km, a kraj je popularan i za slobodno penjanje po stijeni.

Za one željne kulturnog i enogastronomskog turizma buzeština  nudi obilje manifestacija i turističkih obilazaka. Na raspolaganju su Vam vinske ceste, ceste maslinovog ulja, smotra rakija ili iskušavanje i edukacija  o vađenju najdragocijenijeg tubera  kojim ovo područje obiluje – tartufu.  Buzetski su dani tartufa idealna prilika za degustaciju raznih delicija ili najveće svjetske fritaje od  tartufa.

Jednako  zanimljive su i druge  autohtone manifestacije kao Subotina, stara tradicijska pučka fešta ili buzetski karneval, koji se održava u veljači. Obližnji je Roč svake godine u svibnju domaćin manifestacije u kojoj je glavni protagonist dijatonska harmonika, tradicionalni istarski instrument koji se danas teško igdje viđa, a u nedalekom Motovunu možete pratiti filmski festival koji se održava krajem srpnja svake godine.