Aktivan odmor pun zabave

Ture biciklom, planinarenje, vožnja kajakom na rijeci Mirni samo su neke od neograničenih mogućnosti za aktivan odmor u Buzetu. Istražite svaki kutak prirode pješice i otkrijte sakrivenu nenadmašnu ljepotu Istre!

  • Biciklizam
  • Pješačenje
  • Paraglajding
  • Trekking
  • Kajaking
  • Planinarenje
  • Staza sedam slapova
  • Slobodno penjanje
  • Aktivnosti na otvorenom

Neovisno o tome jeste li ljubitelj vožnje na dva kotača, dugih šetnji u prirodi ili penjanja po kršnim stijenama, Istra i buzetski kraj kao stvoreni su za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i uzbuđenja. Ako ste u Istri zbog uzbuđenja na kotačima, provozajte se zadivljujućim krajolicima najpoznatije istarske biciklističke staze – Parenzane. Danas najpoznatija biciklistička, ali i pješačka staza, Parenzana je bila  glavna željeznička poveznica između Poreča na obali Istre, preko njene unutrašnjosti do Trsta. Tuneli i nadvožnjaci stare željeznice prolaze kroz netaknuta mjesta i zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Jer vožnja biciklom je idealan način za otkivanje sakrivene nenadmašne ljepote prirode!

Buzetski kraj obiluje i mnoštvo drugih biciklističkih staza – od makadamskih putova idealnih za brdsku vožnju do savršenih staza za cestovni biciklizam. Srednjovjekovni gradići na brežuljcima okruženi  vinogradima i maslinicima samo su neke od biciklističkih vizura ovoga kraja.

Osim uzbuđenja na kotačima, Buzet obiluje prekrasnim stijenama na kojima mogu uživati svi – iskusni penjači, ali i početnici i rekreativci. Osunčana tijekom cijelog dana, penjališta Sopot i Kompanja savršena su za slobodno penjanje u svim godišnjim dobima. Zahtjevniji penjački smjerovi Sopota dobili su i znakovito ime – Pandora, po fiktivnom nedostupnom terenu planeta Pandora iz fiktivnog filma Avatar.

Iako zvuči nevjerojatno, potpuno je istinito. Skijanje na vodi moguće je i na rijeci Mirni. Okušajte se u vratolomijama koje ostavljaju bez daha. Ako tražite blažu verziju upoznavanja rijeke Mirne, naša je preporuka kajaking do ušća na Antenalu, vožnja bicikla uz korito rijeke ili jednostavno šetnja cijelom njenom dužinom. Dobra ideja za provesti toplo proljetno jutro!

Adrenalina još nije dovoljno? Buzet je poznat kao atraktivno adrenalinsko odredište. Na svoje će u Buzetu doći i letači na istarskom nebu. Raspadalica, uzletište na litici iznad Buzeta nadaleko je poznata među letačima i paraglajderima zbog mogućnosti letenja i u zimskim danima.

Odaberete li pak planinarenja za svoj aktivni odmor naša je preporuka Staza sedam slapova. Atraktivna staza koja većim dijelom prolazi kroz razigrana korita rijeke Mirne i njenih pritoka prava je poslastica za ljubitelje netaknute prirode. Staza počinje ispod Buzeta i nakon 14 km, 7 slapova, jezerca, brzaka i 5 sati hoda završava na početnoj točci – Buzetu.

Pođite stazama koje kriju zabavu – odaberite bicikl, pješačenje, planinarenje ili neku drugu aktivnosti, oslobodite energiju i doživite nova iskustva u prekrasnom prirodnom okruženju Istre!

Doživite više u Boutique Hotelu Vela Vrata!