Istra

”Na krajnjem sjeveru Jadranskog mora, gdje završava morska površina koja predstavlja grlo usta Mediterana, nalazi se srcoliki komad zemlje bogat poviješću i tradicijom. To je Istra!” Richard Francis Burton.

 • Oaza gourmet doživljaja
 • Tartufi
 • Maslinovo ulje
 • Boškarin
 • Teran i malvazija
 • Kulturna baština
 • Povijesna ostavština
 • Prirodne ljepote
 • Aktivnosti na otvorenom

Istra, smirena, šarmantna regija pruža osjećaj kao da ste u bajci. Čarobna zemlja drevnih gradića na brežuljcima, zamamne gastronomije, vrhunskog vina i maslinovog ulja okružena Jadranskim morem sa svih strana čuva svoju tradiciju. Ali živi za trenutke dijeljenja iste i stvaranja nove.

Živjela je pod vlašću Histra, Rimskog i Bizantskog Carstva, Napoleona, Habsburgovaca, Kraljevine Italije i Jugoslavije. Sve to kulturno i povijesno nasljeđe stopilo se u slikovitu i pomalo tajanstvenu regiju čijoj ljepoti je teško odoljeti.

Prepustite se posebnom svijetu unutrašnjosti Istre. To je svijet zelenih brežuljaka, dolina rijeka i potoka, srednjovjekovnih gradova opasanih obrambenim zidinama. Svijet u kojem ćete upoznati život istarskog seljaka i ljubav koju gaje prema svojoj zemlji. Upravo ona se ogleda u svakom gutljaju istarskog vina, kapi maslinovog ulja i zalogaju koje kušate. Unutrašnja Istra je raj za gurmane – jela od tartufa, šparoga, boškarina, šumskih gljiva zaokružuju teran i malvazija, a cijelu priču pomno prati njegovo veličanstvo maslinovo ulje. Treba li više za jedinstven gourmet doživljaj?

Obiđite sve srednjovjekovne gradiće. Iako čuvani kamenim zidinama koji odolijevaju vremenu, za vas su njihova vrata uvijek otvorena.  Upoznajte Buzet – grad tartufa, Motovun koji oduševljava svojom vizurom, ali i pogledom koji se iz njegove lođe pruža, Roč – grad glagoljice i hrvatske pismenosti, Grožnjan – grad umjetnosti i stvaralaštva. Nastavite dalje i osvježite se šumom slapova rijeke Mirne u Kotlima i prošetajte se Alejom glagoljaša koja će vas dovesti do Huma – najmanjeg grada na svijetu i grada biske.

Prepustite se Istri i njenoj unutrašnjosti da vas dotakne svojom čarolijom. Nagradite se odmorom i uputite se na pravo mjesto – Istru, u pravo vrijeme – proljeće, ljeto, jesen ili zimu – svako doba u Istri pruža poseban doživljaj!

Buzet

Uzdignut na brežuljku nad dolinom rijeke Mirne, Buzet je srednjovjekovni grad koji dominira krajolikom središnje Istre. Nadaleko poznat kao grad tartufa, čudnovatog gomoljastog blaga istarske zemlje, kojemu se posvećuju jeseni u Istri i Buzetu.

Tartufi

Daju mu brojne epitete i nazivaju ga raznima nazivima. U jednom se svi slažu – ovaj čudnovati gomolj vrhunac je gastronomije. Tartuf je istarsko blago, skriveno ispod zemlje u gustim šumama doline rijeke Mirne.

Parenzana

Danas najpoznatija biciklistička, ali i pješačka staza, Parenzana je bila glavna željeznička poveznica između Poreča na obali Istre, preko njene unutrašnjosti do Trsta. Tuneli i nadvožnjaci stare željeznice prolaze kroz netaknuta mjesta i zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Jer vožnja biciklom je idealan način za otkivanje sakrivenu nenadmašnu ljepotu prirode!

 • Posebna ponuda

  Relax, Wine & Dine

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Wine Tour

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Taste and explore Buzet in the spring

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Uskrs

  Dođite u Hotel Vela Vrata i proslavite najveći kršćanski blagdan - USKRS !
  Prepustite se gurmanskim i wellness užicima i proslavite najveći kršćanski blagdan Uskrs u vedrom i dobrom raspoloženju.

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Bike & Nature

  Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i boravka u prirodi, onda je biciklistički vikend u istri pravi izbor!

  Nakon cjelodnevnog bickliranja brojnim stazama Istre, opustite se u sauni, jacuzziju i unutarnjem grijanom bazenu Boutique Hotela Vela Vrata!

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Romantic Getaway

  Za savršen odmor u dvoje potrebno je malo – intimna atmosfera, malo privatnosti i ona posebna osoba. Začinite zajedničke trenutke SPA ugođajem i opuštajućom masažom.

  Priuštite si slatki bijeg u dvoje u Boutique Hotel Vela Vrata!

  Saznajte više
 • Posebna ponuda

  Wellness Pampering

  Ima li ičeg ljepšeg od opuštanja u SPA zoni, masaža ili uživanja u toplom jacuzziju u hladnijim mjesecima?

  Dopustite nam da vas razmazimo opuštajućim masažama i ritualima u intimnoj i diskretnoj Spa & Relax zoni Boutique Hotela Vela Vrata!

  Saznajte više

Doživite više u Boutique Hotelu Vela Vrata!